Liefde

Liefde maakt alles mooier. Liefde voor het werk. Liefde voor de mensen om mijn heen. Bijzonder hoe bepaalde nieuw liefdes ontstaan, en dan heb ik het niet over de romantiek maar over de innerlijke liefde en rijkdom die ik voel bij het helpen van mensen. Het blij maken van mensen. Hun zien veranderen in blijdschap en vreugde.

Een schoon huis is niet vanzelf sprekend. Er zit vaak zoveel meer achter. Mensen die een dierbaar familielid moeten missen door overlijden. Zoals een bijzondere lieve vrouw in Alkmaar die mijn hulp inriep na het overlijden van haar vader. Ze had het er erg moeilijk mee en vroeg mij haar te helpen. Onder de schoonmaak van het leeggehaalde huis vond ik toch nog schoenen en pannen en slippers en post…. Ik had alles netjes bij elkaar gezet. En toen het huis klaar was heb ik haar de spullen laten zien die ik nog gevonden had. We keken elkaar aan en we omhelsden elkaar. Zo bijzonder, het voelde alsof ik deze lieve vrouw al heel lang kende. Voor haar voelde dat net zo.

Het mooie is dat de oorzaken van achterstallig onderhoud van een woning aan een negatieve kant hangen en dat de gevolgen alleen maar positief zijn en zelfs zo ver door kunnen gaan in de positieve kant dat de klanten versteld staan van zichzelf in wat ze allemaal nog kunnen, of ineens interesse in hebben.

Zo werd ik door deze lieve vrouw later weer gebeld of ik ook bij haar thuis wilde komen helpen.

Ja…..natuurlijk…..graag zelfs

Een opgeruimde omgeving zorgt voor rust in je hoofd. Netje en opgeruimd is voor iedereen anders en dat moet ook zeker zo blijven. Gelukkig zijn we allemaal verschillend. En waar bij de een geen stofje te vinden is vind de ander de schoonmaak 1 x per week meer dan voldoende. Fijn dat we daar allemaal anders mee omgaan. Het is het belangrijkste dat jij je gelukkig voelt in de omgeving waar je bent, dat jij daar je rust kan vinden, dan jij daar kan ademhalen en je fris voelt, want dat werkt door op de rest van je levensdoel.

Een blij mens is veel gezelliger voor de mensen om je heen, voor je collega’s en voor je partner en voor je kinderen.

Geplaatst in Algemeen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *